Leerlingenraad

Op onze school hebben we een leerlingenraad. Dit is een onderdeel van De Vreedzame school, een methode die we gebruiken om er voor te zorgen dat de kinderen op een fijne manier met elkaar omgaan en zich ook betrokken voelen bij de school. Ieder jaar worden hiervoor verkiezingen gehouden in de groepen 5, 6, 7 en 8. Als je gekozen, dan zit je een heel jaar in de leerlingenraad.

 

Wat doen wij in de leerlingenraad?

 

De leerlingenraad komt elke maand bij elkaar. Wij praten dan over hoe het op school gaat en maken plannen om de school nog leuker en beter te maken.

 

Tijdens de eerste vergadering van de leerlingenraad worden de taken verdeeld. De voorzitter let tijdens de vergadering op de tijd en zorgt dat we goed naar elkaar blijven luisteren. De secretaris maakt notities en schrijft na de vergadering een verslag. Dit verslag komt ook op de website, zodat iedereen kan lezen wat wij doen in de leerlingenraad. 

 

Alle kinderen van de school kunnen het hele jaar hun ideeën vertellen. Wij bespreken dit dan in de leerlingenraad. Ook vragen de juffen en meesters de leerlingenraad hoe wij denken over dingen die zij willen veranderen op school.