Decembermaand

Wat is het toch altijd een bijzondere tijd op school; de decembermaand. Spanning rondom het Sinterklaasfeest, maar ook juist een maand met veel gezelligheid. Morgen vieren we Sinterklaas, maar ondertussen kijken we ook alweer uit naar het vieren van Kerst. In de bijlage in Parro meer informatie over Kerst.

De school is door de OR en de Sintcommissie prachtig versierd voor Sinterklaas. Binnenkort wordt het omgetoverd voor Kerst. OR en Sintcommissie: dank jullie wel hiervoor!

In de gangen in school staan heel mooie surprises die gemaakt zijn door de kinderen uit groep 5 tot en met 8. Hieronder een impressie hiervan.

Bericht vanuit groep 5A

Leuke activiteiten in groep 5

Juf Eke is inmiddels een bekend gezicht binnen onze school. Namens het kunstencentrum is zij iedere vrijdag bij ons op school te vinden voor een creatieve les, die alleen zij kan bedenken. Van knutselen met meel, tot werkjes van hout. Altijd heeft zij weer iets bijzonders bedacht. Dit keer leerden wij een portret te tekenen met houtskool. Het werd een roetveegpiet. Eerst kregen de leerlingen les in de verhoudingen van het gezicht. Waar zitten je oren en je ogen precies? En welke vormen gezichten zijn er allemaal? Hierna gingen we aan de slag en wat zijn ze leuk geworden!

We hebben vorige week nóg een leuke activiteit gedaan. Al wandelend gingen we naar de Dwarsligger voor een echte kookles. Binnen het thema gezonde voeding hebben we daar verantwoorde muffins gebakken. Alles moest zelf gelezen en afgewogen worden. Eenmaal op school hebben we ze heerlijk opgegeten. Wat een gezellige dagen waren dit in groep 5!

Leerlingenraad

Wij zijn de leerlingenraad en wie er in de leerlingenraad zitten zijn:
Bovenste rij op de foto: Kenan (groep 8), Siem (groep 7), Rose (groep 7), Noa (groep 5A), Lovely (groep 8)
Onderste rij op de foto: Melle (groep 6), Noud (groep 6), Sena (groep 5A), Noah (groep 5B) en Sepp (groep 5B).

In de leerlingenraad helpen wij om de school te verbeteren. Om de paar maanden houden wij vergaderingen en in die vergaderingen bespreken wij dingen die wij willen verbeteren aan de school. We willen het bijvoorbeeld hebben over de speeltoestellen op het plein. Deze zouden wij als dit kan willen vernieuwen en we zouden graag schommels willen. Ook denken we na over wat we kunnen doen aan de hondenpoep op het veldje bij de fietsen.

Groetjes namens de leerlingenraad, Lovely en Noah

Bericht vanuit groep 7

We zijn de afgelopen periode hard aan de slag geweest met de verschillende thema’s. Naast gewoon werken uit een werkboekje, zijn we ook veel bezig met andere werkvormen. De verdwenen beschavingen was een groot thema, waarbij we hebben gewerkt aan een lapboek, kleitabletten, PowerPoint en presentaties. In het begin heel lastig en wat hebben ze daar mooie stappen in gezet!

Nu zijn we bezig met het thema ‘licht’, hierbij worden verschillende aspecten uitgewerkt. Dit keer maken de kinderen in kleine groepjes een stukje van de muurkrant, waarbij zij hun onderdeel van licht onderzoeken, er stukjes over schrijven en uiteindelijk aan elkaar gaan presenteren. Een paar aspecten zijn: de regenboog, neonlicht, uv-licht, röntgen, hoe werkt je oog. De kinderen zijn weer super enthousiast bezig en we zijn erg benieuwd naar de eindresultaten.

In de afgelopen periode zijn we hard bezig geweest met rekenen op het gebied van breuken en kommagetallen. Soms lastig en uiteindelijk als het lukt een grote glimlach.

Resultaat verbouwing Kleuterplein

Maandag 14 november is het Kleuterschoolplein officieel geopend! Alle peuters en kleuters waren hierbij aanwezig. Het schoolplein is – op de wilgentunnel na – helemaal klaar en de peuters, kleuters en de leerkrachten waren heel enthousiast! Wat een verandering van ons plein. Een aantal peuters en kleuters hebben geholpen met het doorknippen van het lintje en hierna konden alle kinderen heerlijk spelen op ons nieuwe plein. Wat hebben we er nu al veel plezier van!

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur

Is er thuis te weinig geld om je kind te laten sporten of iets aan kunst en cultuur te laten doen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zo kunnen ook kinderen uit gezinnen waar weinig geld is (ook wanneer dit tijdelijk is door de hoge inflatie), lid worden van een sportclub of een dans, muziek, kunst – of theaterschool.

Gebruik maken van het Jeugdfonds Sport en Cultuur?
Je kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voor kinderen van Kindcentrum De Pleiaden kan Marjolein Floris dit voor jullie doen, zodat uw zoon(s)/dochter(s) kunnen deelnemen aan sportieve of culturele activiteiten. Stuur Marjolein een berichtje via Parro om een afspraak te maken om dit te regelen en vul alvast de ouderkaart (deze is ook op school te krijgen) in. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Wat is het bedrag?
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie/het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag, wordt de bijdrage rechtstreeks aan de sportclub of vereniging betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt.

Verkeersveiligheid

In de straat bij de school geldt een stopverbod. Dit betekent dat ouders niet met hun auto mogen stoppen om hun kinderen even snel uit te laten stappen. Dit gebeurt wel nog regelmatig en zorgt voor onveilige situaties. Hierbij een dringende oproep om u aan de verkeersregels te houden, zodat alle kinderen veilig kunnen oversteken.

Agenda

Vrijdag 2 decemberSinterklaas
Maandag 5 decemberStudiedag – alle leerlingen zijn vrij
Dinsdag 6 decemberSwimming’s Cool – groepen 3
Donderdag 8 decemberInloopspreekuur 14:00 – 14:30
Week 19 t/m 22 decemberAlle ochtenden mogen ouders in de school
Maandag 19 decemberScreening GGD groep 2 en groep 7
Dinsdag 20 decemberSwimming’s Cool – groep 7 en groep 8
Woensdag 21 decemberFoute kersttruiendag
Kerststukjes maken
Donderdag 22 decemberKerstdiner
Vrijdag 23 decemberStudiedag – alle leerlingen zijn vrij