Kennismaken met KC De Pleiaden

De schoolkeuze voor je kind is belangrijk. Je zoon of dochter gaat jaren op school doorbrengen, dus je zoekt natuurlijk een plek waar hij of zij zich thuis voelt en alle kansen krijgt om te groeien. We maken dan ook graag tijd vrij voor een uitgebreide kennismaking.

Rondleiding & persoonlijk gesprek

Je kunt een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met onze directeur en een aansluitende rondleiding. 

Je kind mag naar de basisschool vanaf de dag dat hij of zij 4 jaar is. Eerder aanmelden is verstandig in verband met een mogelijke wachtlijst. Bij KC De Pleiaden kun je je kind vanaf de geboorte aanmelden.

Is je zoon of dochter ingeschreven op onze school, dan ontvang je ongeveer 3 maanden voor zijn of haar 4e verjaardag een mail met de vraag om een intakeformulier in te vullen. De leerkracht heeft dan alvast informatie over je kind en die nemen jullie samen door tijdens een kennismakingsgesprek. De school neemt contact met je op om deze afspraak te plannen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam ouder*

Aanmeldformulier

Wil je na de kennismaking je kind inschrijven dan kan dat door middel van het aanmeldformulier.

Het formulier kun je via onderstaande button invullen en versturen (afdrukken en afgeven bij de school of verzenden per post mag natuurlijk ook).

Wennen

Veel kinderen vinden het spannend om voor het eerst naar de basisschool te gaan. Een paar keer wennen voordat ze echt gaan beginnen, maakt de overstap makkelijker. De leerkracht neemt contact met je op om te overleggen op welke momenten je kind vast kan meedoen in de klas. Je kind mag maximaal 2 weken eerder of later starten dan de dag van zijn of haar 4e verjaardag.

Wij gaan ervan uit dat je kind bij de start in groep 1 zindelijk is en zelfstandig naar het toilet kan. Zelf kunnen aan- en uitkleden is ook belangrijk om de leertijd goed te kunnen benutten.

Tussentijds overstappen

Gaat je kind tijdens het schooljaar naar een andere school? Of wil je hem of haar tijdens het schooljaar aanmelden? Dan werken wij volgens deze aanpak om voor je kind en de klas de overstap soepel te laten verlopen:

  • Er is een kennismakingsgesprek tussen de ouders en de directeur van de school, waarin zij informatie uitwisselen en vragen stellen. Na dit gesprek nemen de ouders en de directie de tijd om na te denken of een overstap een juiste stap is.
  • Zien zowel de ouders als de directie een overstap als mogelijkheid, dan neemt KC De Pleiaden contact op met de huidige school van de leerling om te vragen naar zijn of haar onderwijsbehoeften. Onze intern begeleider, de leerkracht en de directeur kijken dan of wat de leerling nodig heeft past bij de groep. Wanneer er in onze visie geen goede match is, zien we een overstap niet als mogelijkheid.
  • Wanneer een overstap mogelijk is, dan kan de leerling in onderling overleg starten op onze school. Meestal is het startmoment na een vakantie.