Schoolontbijt

Sinds vorige week zijn we gestart met het schoolontbijt. Wat fijn dat er elke dag kinderen zijn die hier gebruik van maken! Ieder kind is welkom bij het schoolontbijt. Vanaf 08:10 uur kunnen kinderen naar binnen wanneer zij op school willen ontbijten.

Hulp gezocht!
Heel blij zijn we met de ouders die helpen bij het schoolontbijt! Wel kunnen we op de woensdag, donderdag en vrijdag tussen 08:00 uur en 08:30 uur nog wat hulp gebruiken. Wilt en kunt u ons helpen? Stuur dan een berichtje via Parro naar Marjolein.

Bericht vanuit groep 4

In onze klas staat een complimentenboom. Aan die boom zitten allemaal blaadjes waarop aardige dingen zijn geschreven. De complimentjes variëren van: ‘je hebt mooi haar’ of ‘je hebt een mooie trui’ tot ‘je bent heel lief’. We vinden een goede sfeer in de klas en de school erg belangrijk. En die is er hoor, we zijn supertrots op onze klas! 

Natuurlijk is er wel eens een conflict, maar de kinderen doen dan hun best om dit op een goede manier op te lossen. Lukt dit niet, dan krijgen ze hulp van de leerkracht of de pleinwacht.  Elke week hebben we een les Vreedzame school. We hebben laatst geleerd wat opstekers en afbrekers zijn. En omdat we liever opstekers maken, hebben we de boom hiermee vol gehangen

Bag2School inzameling

Afgelopen week is er weer volop kleding ingezameld voor Bag2School. Het podium lag vol met zakken kleding. Samen is er 710 kilo aan kleding opgehaald, dank jullie wel hiervoor!

Bericht vanuit groep 8

Dit jaar zijn we gestart met een nieuwe methode voor Begrijpend en Technisch Lezen: Atlantis. Hierbij werken we niet alleen aan het hardop lezen van lastige woorden en het begrijpen van een tekst, maar ook aan woordenschat. Deze methode heeft het schooljaar ingedeeld in 4 thema’s. Het eerste thema waar we in groep 8 mee werken is Indonesië. Dit onderwerp slaat zo aan bij deze klas, dat we er de lessen van 4x wijzer aan gekoppeld hebben. We leren heel veel over de geschiedenis van Indonesië, maar ook over de cultuur en de flora en fauna. Super interessant dus.

We hebben in de klas al een heus mini-museum op de kast. Kom gerust een kijkje nemen hoor! We werken niet alleen met de prachtige lees- en werkboeken die erbij horen, maar maken zelf ook hele mooie en leerzame dingen. Zo hebben alle kinderen een lapbook gemaakt, een strip en een wajangpop. Ook duiken we in de geschiedenis van Indonesië en vullen daar ons prikbord mee, waardoor het een leerbord wordt. Het thema duurt gelukkig nog twee weekjes. Kunnen we nog meer leren over dit mooie land met haar vele eilanden. 

Update schoolplein

Sinds 13 oktober wordt er al hard gewerkt aan het opknappen van het Kleuterplein. Dit is enorm veel werk en is op dit moment ook nog niet klaar. Het bedrijf wat ons plein opknapt, hoopt dat het ergens komende week opgeleverd kan worden. We zijn enorm blij met de veranderingen die nu al te zien zijn. Hieronder een kleine impressie van hoe het plein eruit zag, maar ook hoe het er nu al uit ziet.

Vertrek juf Josia

Beste ouders,

Ik ben aan het begin van dit schooljaar als intern begeleider gestart op Kindcentrum De Pleiaden. Ik had hier enorm veel zin in. Helaas ben ik tot de conclusie gekomen dat de functie van intern begeleider niet bij mij past. Ik heb daarom besloten om per 1 november te gaan stoppen als intern begeleider. Tot 1 januari 2023 ben ik nog wel te vinden op Kindcentrum De Pleiaden, maar dan als leerkracht van groep 8 op de maandag en vrijdag.

Vorig schooljaar is Gerda Verdoorn als interim intern begeleider gestart op Kindcentrum De Pleiaden. Gerda zal mijn taken als intern begeleider weer overnemen en zij zal er tot het einde van het schooljaar zijn. Zij is aanwezig op de donderdag en de vrijdag en zal na de kerstvakantie op woensdag, donderdag en vrijdag aanwezig zijn.

Ik ben hier een korte tijd geweest, maar ik heb mij erg welkom gevoeld. Dank jullie wel hiervoor.

Josia Kwantes

Inzameling batterijen

Op school zamelen wij al lege batterijen in.  Nu hebben wij onze school opgegeven voor een “Batterijen Battle”. In de periode van 7 t/m 25 november gaan wij de strijd aan met andere basisscholen in Nederland.  Een duurzame strijd waarbij wij in drie weken tijd  de meeste lege batterijen proberen te verzamelen. Er worden prijzen uitgereikt aan de scholen die de meeste kilo’s aan batterijen verzamelen.  Ook krijgen wij als school geld voor iedere kilo batterijen die wij inleveren.  Dus kijk thuis in de laatjes of in de oude apparaten en lever de lege batterijen op school in. De batterijen box staat in gang bij de hoofdingang.

Agenda

Donderdag 3 novemberVoorstelling “The Sleeping Beauty” – groep 5A, 5B, 6
Maandag7 novemberInloopspreekuur jeugdverpleegkundige – 08:30 uur
Vrijdag11 novemberGroep 2 met lampionnen naar verzorgingshuis Velserduin
Ma/Vrijdag14 t/m 18 novemberVoortgangsgesprekken groepen 1/2, 4, 5, 6, 7, 8
Ma/vrijdag21 t/m 25 novemberVoortgangsgesprekken groepen 3
Dinsdag15 novemberSwimming’s Cool – groep 4