Plusklas

Op Kindcentrum de Pleiaden werken wij sinds 2021 met een Plusklas voor leerlingen uit groep 5 tot en met 8. Daar zijn wij erg trots op! 

Voor sommige leerlingen is de basis-lesstof en het pluswerk wat in de groep wordt aangeboden namelijk (nog steeds) onvoldoende uitdagend. Daarom laten wij hen deelnemen aan de plusklas.   

In de plusklas stimuleren wij de leerlingen door middel van het werken aan projecten en het bieden van een specifiek plusaanbod om hun talenten verder te ontwikkelen.  

Tijdens het werken aan deze projecten lopen de leerlingen tegen uitdagingen aan en leren ze hoe zij hiermee om kunnen gaan. Op die manier werken zij aan vaardigheden zoals ‘leren leren’, plannen, samenwerken en doorzetten.  

 In de plusklas wordt gewerkt met projecten uit de ‘Pittige Plus Torens’. Deze torens bevatten drie soorten Peper Projecten (Groene, Gele en Rode). Ze zijn verschillend van opzet en bieden verschillende niveau’s van uitdaging.  

Naast het gebruik van de ‘Pittige Plus Torens’ wordt er gebruik gemaakt van de methodes ‘Mindset’ en ‘Groei in je groep’. 

Iedere woensdagochtend komen de leerlingen uit de plusklas samen, ze kijken hier altijd heel erg naar uit!